Velika noč je čas za druženje z najdražjimi ob bogato obloženi mizi. Pa tudi čas, ko si privoščimo več in boljše ter okušamo nove jedi. Letos postrezite z dobrotami največjih mojstrov kulinarike, ki bodo navdušile tudi najbolj zahtevne goste.
Njeno veličanstvo – šunka
Praznično pogrnjena miza, ki se šibi pod težo velikonočnih dobrot, ne bi bila prava brez kakovostne, že na pogled vabljive, omamno dišeče in okusne šunke.
Prav takšna je Pohorska šunka Filipa Flisarja! Izdelana je iz mesa slovenskega porekla po najvišjih kakovostnih standardih, pri čemer je absolutna prioriteta pri zagotavljanju mesa za proizvodnjo dobrobit živali. Pohorska šunka Filipa Flisarja je suho soljena, brez injiciranja,
začinjena z značilnimi pohorskimi začimbami, kot so jerebika, brin in brusnice, kar ji daje svežino. Prekajena pa je naravno, s pohorskim bukovim lesom, ki iz sočnega mesa izvabi značilen temperament. Zato je njen okus tako edinstven, da se mu ne boste mogli upreti.
[[image_1_article_76339]]
Glavna zvezda - jagenjček
Poleg šunke naj bo središče vaših dobrot SPAR Premium jagenjček chefa Gregorja Vračka. Meso je marinirano s chefovimi začimbami ter kuhano po metodi sous vide, kar pomeni, da se kuha 12 ur v vakuumu pri 72 °C. Ravno zato je tako mehko, sočno in aromatično, njegova priprava pa povsem preprosta.
[[image_2_article_76339]]
Prvi spremljevalec – domači kruh
Nepogrešljivi spremljevalec velikonočnih specialitet je SPAR Premium kruh Hiše Denk chefa Gregorja Vračka. Izdelan je iz štirih vrst slovenske moke: pšenične bele, pšenične, polnozrnate in pirine polbele moke, ter ječmenovih kosmičev. Njegova prednost pa je tudi, da je vzhajan z drožmi, brez kvasa, in ima bogat domač okus. Privoščite si ga skupaj s šunko, pirhi, svežim hrenom ali čemaževim namazom.
[[image_3_article_76339]]
Razkošna pika na i – vabljive sladice
Colomba
Privoščite si tradicionalno italijansko velikonočno sladico v obliki golobice, ki simbolizira mir in upanje. Chef Uroš Fakuč je pripravil SPAR Premium chefovo colombo. Ta ročno izdelana poslastica je obogatena s koščki belgijske čokolade in celimi mandlji ter prelita z mandljevo glazuro. Pustite se očarati njeni rahli in nežni teksturi ter aromatičnemu in bogatemu okusu.
Tiramisu
Okusite rahel, kremast in slasten SPAR Premium chefov tiramisu chefa Uroša Fakuča. Ta svetovno znana sladica, ki je izdelana na italijanski način, je sestavljena iz kremastega mascarponeja in rahlih savoiardi piškotov, pripravljena pa je ročno v Slaščičarni SPAR
[[image_4_article_76339]]
Privoščite si najboljše za praznike
Uživajte v novih specialitetah slovenskih chefov z Michelinovo zvezdico. Gregor Vračko, Uroš Štefelin in Uroš Fakuč skrbijo, da je vsak obrok, ki ga postrežete, nekaj posebnega. Njihove dobrote poiščite v liniji izdelkov SPAR Premium, ki jo najdete v trgovinah SPAR in INTERSPAR, ter si privoščite nepozabno kulinarično izkušnjo!
[[image_5_article_76339]]